Рідна мова – наша зброя!

Для здобувачів освіти Гімназії імені Д. І. Чижевського стало доброю традицією проводити заходи до Дня української писемності та мови , вшанування пам’яті Нестора Літописця. У сьогоднішній час важких випробувань мовний фронт, як і оборона мовних кордонів, – один з наріжних каменів нашої цілісності та суверенітету.

27 жовтня 2023 року для здобувачів 2-4 класів було проведено мовознавчу вікторину «Квітни , рідна наша мово!»

Активні та допитливі учасники вікторини залюбки грали в мовні ігри, відгадували загадки , добирали слова-ознаки та дійшли висновку, що для нас рідна мова - це наша гордість, скарбниця українського народу.

Юні мовознавці 6-7 класів (6-Г, 7-Б, 7-В ) цікаво провели час , виконуючи завдання мовно-літературного турниру «Єдиний скарб у тебе –рідна мова!». Знавці рідного слова продемонстрували власні знання та вміння. Залюбки змагалися в конкурсах «Продовж прислів’я», «Ерудит», «Мовні цікавинки», «Відгадай твір за ілюстрацією», «Юні актори» мали змогу поринути у світ краси рідної української мови, згадуючи віршовані рядки та народні вислови про мову.

Конкурси, мовні ігри , турніри спонукали шанувальників рідного слова до творчості й пізнання, сприяли розвитку креативності, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими.

Уся шкільна родина гімназії переконана, що відзначення Дня української писемності та мови гуртує всіх українців на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові. Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули в цей день і понесли це в свої сім’ї та домівки.

Посилання на допис: wym-1699707097242

Кiлькiсть переглядiв: 3

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.